In ultimul week-end al acestei luni (30-31 iulie 2016), la Cornu are loc cea de-a opta ediție a Festivalului ‘Florilor de tei’, manifestare traditionala, organizata de Primarie si Consiliul Local. Atat sambata, cat si duminica, spectacolele incep la ora 18.30.

Mai intai vor canta tineri si foarte talentati solisti din zona. Apoi vor urma momentele artistice sustinute de ansamblurile folclorice ‘Salba Prahovei’ si ‘Floare de Corn’. La final, pe scena urca vedetele: Mariana Capitanescu, Corina si Pepe – sambata, Elisabeta Turcu, Petrica Matu Stoian, Delia si Anna Lesko – duminica.Festivalul se va încheia duminică seara cu un foc de artificii.

In fiecare an, Festivalul ‘Florilor de tei’ este organizat la Cornu la finalul lunii iulie si asta nu intamplator. In iulie este si ziua comunei, anul acesta implinindu-se 502 ani de la prima atestare documentară a localitătii. Mosia Cornu a fost mentionata pentru prima data intr-un hrisov datat 23 iulie 1514, emis si semnat de domnitorul Neagoe Basarab.